Mobilizing Awareness

Het doel van Mobilizing Awareness is een bewustwording van natuurlijke bewegingspatronen, zoals ieder van ons die als kind heeft onwikkeld, maar die we geheel of gedeeltelijk ‘vergeten’ zijn.

De methode Mobilizing Awareness is ontwikkeld door Servaas Mes. De methode heeft kenmerken van Feldenkrais, Alexandertechniek en Pilatus in zich. Als gevolg van een trauma kan fysieke of psychische stress ontstaan, dat een onnatuurlijk bewegingspatroon tot gevolg kan hebben. Door je hiervan bewust, (aware) te worden herstelt het natuurlijke bewegingspatroon zich. Bewustwording ontstaat door een hands-on techniek van de fysiotherapeute en door het herhaaldelijk zelf uitvoeren van oefeningen, de zg. 3-B stretch. Het resultaat is een toegenomen beweeglijkheid, het ervaren van meer fysieke en psychische ruimte en een betere rompstabiliteit.

Zo kan de sporter met minder inspanning beter bewegen en blessures kunnen sneller genezen. Een ander zal weer plezier in bewegen krijgen en zo aan z’n gezondheid werken. Pijn en stijfheid in spieren en gewrichten, kan verminderen of overgaan. Voor ouderen die zolang mogelijk zonder hulpmiddelen willen lopen is het aan te bevelen om dagelijks een kwartiertje de oefeningen van de 3-B stretch te doen.

In de praktijk geef ik tijdens individuele sessies de hands-on techniek, aangevuld met oefeningen.

In de cursus Bewust Beter Bewegen wordt de 3-B stretch aangeleerd. De cursus wordt regelmatig aangeboden. Hij duurt 6 lessen en kost €75,00, incl. cursusboek.

Als u interesse hebt, vult u het contactformulier in.

Gea Smit